ÆGTEPAGT OG SÆREJE

ÆGTEPAGT OG SÆREJE

ÆGTEPAGT

Hos Retsadvokaterne har vi en fast pris på udarbejdelse af ægtepagt. Prisen på en standard ægtepagt inkl. 1 times vejledningsmøde er kr. 5.000,00 inkl. moms. Hertil kommer statens tinglysningsafgift.

Inden I indgår ægteskab er det vigtigt at tænke over, hvad der skal ske, hvis I senere skal skilles.

Det kan være svært at tale om, når I kun burde beskæftige jer med bordplaner, brudekjole og vielsesringe, men i Danmark bliver knap 40 procent skilt, og det er derfor vigtigt, at I tager stilling.

Når I laver en ægtepagt, kan I enten vælge at få fuldstændigt særeje eller delvist særeje. Gifter I jer uden at lave en ægtepagt, har I fælleseje.

I forbindelse med en skilsmisse, hvor I har fælleseje, skal alt hvad I ejer, deles. Dette gælder både det I ejede inden ægteskabets indgåelse, men også det I erhverver under ægteskabet.

Ønsker I ikke at dele alt ved en skilsmisse, skal I derfor lave en ægtepagt. Det er muligt at lave en ægtepagt, hvor kun den ene part har særeje, ligesom det er muligt at lave en ægtepagt, som kun omhandler bestemte ejendele.
I forhold til pensioner, så er det lidt den omvendte verden. Her er det nemlig som udgangspunkt nødvendigt, at oprette en ægtepagt, hvis I ønsker at pensionerne skal deles ved skilsmisse.
Ved I ikke om I har behov for en ægtepagt, kan Retsadvokaterne kontaktes, så vi sammen med jer kan finde frem til netop jeres behov.
Djalma Lunds Gård 3, 1. tv.
4000 Roskilde
Tlf.: 41 94 80 00
Mail:info@retsadvokaterne.dk
Bankkonto hos Sparekassen Sjælland 0525-356820 - Cvr 35976426