FORSKELLEN PÅ OPSIGELSE OG OPHÆVELSE AF ET LEJEMÅL HVAD ER TVANGSARV?

HVEM ARVER MIG?

Advokat side om arv og testamente

Hvem arver mig?

Arveloven bestemmer, hvem der skal arve dig, når du en dag går bort. I arveloven finder du også regler for testamenter. I dette blogindlæg vil vi gennemgår reglerne om arv, når der ikke er oprettet testamente. Hvis du vil vide mere om, hvordan dine muligheder er for at oprette et testamente, kan du enten læse under de øvrige sider om arv eller testamente, men du er er også velkommen til at kontakte Retsadvokaterne for en snak om dine muligheder.

Hvis du ikke har oprettet et testamente, så vil arven efter dig blive fordelt efter principperne, som fremgår af arveloven.

Tvangsarv og fri arv

Er du gift eller har du børn, så er 1/4 af arven efter dig, det som i arveloven betegnes som tvangsarv. Det betyder, at du ikke ved testamente kan råde over 1/4 af det som du efterlader dig. Derimod er 3/4 af det som du efterlader dig, det som arveloven betegner som friarv, og det kan du altså frit råde over ved testamente.

Arvereglerne uden testamente

Hvis du ikke har oprettet testamente, og er enlig uden børn, så er det dine forældre der arver efter dig. Er dine forældre døde, arver dine forældres børn (dine søskende). Er dine søskende også døde, så vil deres børn arve (niecer og nevøer). Hvis både dine forældre, søskende og niecer og nevøer døde eller har du ikke nogen søskende, så vil det være dine oldeforældre der arver. Er de heller ikke i live, så vil det være deres børn der arver (farbrødre/fastre/morbrødre/mostre). Herefter går arven efter dig ikke ud til flere led. Er der ingen af ovenstående, så vil arven efter dig gå videre til statskassen.

Har du derimod en ægtefælle, så vil alt arv efter dig gå til din ægtefælle. Det samme er tilfældet, hvis du har børn. Har du både en ægtefælle og børn, så vil din ægtefælle arve halvdelen af arven efter dig, og dine børn skal deles om den anden halvdel.

Læs mere om emnet her

Billede af bistandsadvokat Cecilie Mieth
Cecilie Mieth Advokat
Forældrekøb

SØGER DU EN ADVOKAT?
Så udfyld kontaktformularen herunder, og du vil blive ringet op.
Du kan også ringe direkte på Tlf. 41 94 80 00


Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon nr.

Din besked


BLEV DU KLOGERE AF DET DU LIGE LÆSTE?
Så del det med dit netværk og venner.

DEL HER

About Cecilie Mieth
Advokat hos Retsadvokaterne i Roskilde.
Related Posts
 • All
 • By Author
 • By Category
2 comments
 • Christina Husted
  REPLY

  Bortfalder separationen hvis den ene part dør?
  Min svigermor er desværre lige afgået ved døden og i den forbindelse fandt vi ud af at hun aldrig er blevet skildt, hun er stadig kun separeret (på 11år) og den mand hun var gift med har boet sammen med en anden kvinde i mellemtiden, så er mit spørgsmål: skal han stadig arve eller går hele arven til hendes 3 børn??

  Venlig Hilsen Christina

  • Cecilie Mieth
   REPLY

   Hej Christina
   Når man er separeret, så har man ikke længere arveret efter hinanden. Din svigermors tidligere mand skal derfor ikke arve efter din svigermor – medmindre hun har oprettet testamente til fordel for hendes tidligere mand. Har din svigermor ikke oprettet testamente, vil hele arven derfor går til hendes livsarvinger, som er hendes 3 børn.
   Mvh Cecilie Mieth, advokat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Djalma Lunds Gård 3, 1. tv.
4000 Roskilde
Tlf.: 41 94 80 00
Mail:info@retsadvokaterne.dk
Bankkonto hos Sparekassen Sjælland 0525-356820 - Cvr 35976426