ADVOKATFORBEHOLD VED BOLIGKØB

 

DET ER VIGTIGT AT HAVE EN ADVOKAT TIL AT GENNEMGÅ DIN KØBSAFTALE. DET KAN NEMLIG MEGET HURTIGT BLIVE DYRT AT LADE VÆRE. DERFOR SKAL DU ALTID HUSKE ET ADVOKATFORBEHOLD, NÅR DU KØBER BOLIG.

Et advokatforbehold skal altid skrives ind i din købsaftale. Et advokatforbehold giver dig mulighed for at springe fra købsaftalen – selvom du allerede har skrevet aftalen under.

Derfor er det meget vigtigt, at du sikrer dig, at der i købsaftalen er et advokatforbehold. Advokatforbeholdet er ikke nødvendigvis automatisk med i købsaftalen. Et advokatforbehold kan fremgå på følgende måde: Købers underskrift er betinget af købers advokats godkendelse af handlen i sin helhed. Godkendelsen skal være meddelt sælgers ejendomsmægler senest d. dato og klokkeslæt.

eller Købers underskrift er betinget af købers advokats godkendelse af handlen i sin helhed senest xx hverdage efter begge parters underskrift på aftalen. Godkendes aftalen ikke, bortfalder den, og ingen af aftalens parter er herefter bundet over for hinanden.

Tilføjer du ikke et korrekt advokatforbehold, kan du alene komme ud af handlen ved at bruge den lovbestemte fortrydelsesret – det betyder dog samtidig, at du skal betale 1% af købesummen til sælger.

ADVOKATFORBEHOLDETS RÆKKEVIDDE.

Hvor meget, eller hvor lidt, der skal til for at komme ud af aftalen, kommer an på rækkevidden af advokatforbeholdet. Normalt bliver forbehold i aftaler fortolket indskrænkende, men lige præcis med advokatforbehold i købsaftaler, så har Højesteret flere gange besluttet, at der skal være vidde grænser for fortolkningen. Grunden til det er, at der er tale om et omfattende køb, hvor køber skal have de bedste muligheder for at vide, hvad de går ind til, og derfor skal det også være til at komme ud af aftalen igen.

ADVOKATFORBEHOLDETS NØDVENDIGHED VED HUSKØB.

Står du over for et huskøb, så tænker man naturligt tanken, om det overhovedet er nødvendigt at bruge penge på, at en advokat gennemgår handlen. Ejendomsmægleren plejer jo at være hjælpsomme. Det er dog noget af det vigtigste, at du har din egen advokat, da ejendomsmægleren altid er sælgers mand.

I langt de fleste handler, der kan advokaten godkende handlen uden nogle forbehold. Men er der nogle forbehold, så er betalingen til advokaten gode penge at have givet ud. Ved brug af advokat, så sikre du med dit advokatforbehold, at alle dokumenterne er gennemgået, så du blot kan nyde dit nye køb.