ARV OG TESTAMENTE

Hos Retsadvokaterne har vi en fast pris for et standard testamente kr. 6.000.00,- inkl. moms.

Det kan være svært at gennemskue, om man har brug for et testamente. For at få besvaret det spørgsmål, kan du kontakte Retsadvokaterne, og så kan vi – ud fra dine oplysninger – vurdere om du har brug for at oprette et testamente.

Du har brug for et testamente, hvis du ønsker en anden fordeling, end den der fremgår af arveloven. Det kan du læse mere om i vores blogindlæg Hvem arver mig? Du skal også oprette et testamente, hvis du ønsker en særlig fordeling, af det du efterlader dig, f.eks. hvis du ønsker, at det er din søster, som skal have sommerhuset.

OPRETTELSE AF TESTAMENTE

Et testamente kan oprettes på to forskellige måder. Den ene måde er ved at få testamentet underskrevet hos en notar i Skifteretten (koster 300 kr.) og den anden måde er ved at oprette et vidnetestamente.

Det er både muligt at lave et testamente selv eller oprette et gensidigt testamente, hvor to mennesker indsætter hinanden. Det er også muligt at oprette et testamente, hvis du ønsker en særlig fordeling af det du efterlader dig, eller du ønsker at noget af arven skal båndlægges.

SAMLEVERTESTAMENTE

Et samlevertestamente er et særligt testamente, som I kan oprette, hvis I er samlevende. I har nemlig ingen arveret efter hinanden, hvis I ikke er gift, selvom I bor sammen. Derfor vil det være nødvendigt at oprettet et samlevertestamente, hvis I ønsker at arve efter hinanden. Retsadvokaterne kan naturligvis være behjælpelig med at rådgive jer om jeres muligheder.

Hvis I som samlevende ikke opretter et testamente, så vil arven efter den af jer der dør først, gå til jeres børn – uanset om det er fælles børn eller afdødes børn. Har den afdøde ingen børn, så går arven til dennes forældre.

Det kan få meget alvorlige konsekvenser, for den der bliver efterladt. Ejer I f.eks. et hus sammen, så kan det betyde, at halvdelen af husets værdi, skal afleveres til afdødes børn (også selvom det er mindreårige fællesbørn) eller afdødes forældre. Det betyder ganske ofte, at huset må sælges.

BØRNETESTAMENTE

Et børnetestamente er et særligt testamente, hvor du beslutter, hvem der skal have dine børn boende, hvis du skulle gå bort, før dine børn fylder 18 år. Der er ikke nogen garanti for at dit ønske bliver fulgt, da det er Statsforvaltningen, der i sidste ende skal beslutte, hvor børnene skal bo. Statsforvaltningen skal dog følge dit ønske medmindre det taler mod børnenes tarv.
Du er altid velkommen til at kontakte Retsadvokaterne for en uforpligtende snak om dit testamente. Kontakt os