BISTANDSADVOKAT

HAR DU VÆRET UDSAT FOR EN FORBRYDELSE, KAN DU HAVE BRUG FOR EN BISTANDSADVOKAT. SOM BISTANDSADVOKAT KAN VI RÅDGIVE DIG UNDER SAGENS EFTERFORSKNING OG UNDER RETSSAGEN, OG SÅ HJÆLPER VI DIG MED AT SØGE ERSTATNING, HVIS DU ER BERETTIGET HERTIL.
Har du været udsat for en forbrydelse?

Har du været udsat for en forbrydelse, kan du have ret til en gratis bistandsadvokat, men det gælder ikke ved alle former for forbrydelser.

Hvis du har været udsat for en voldtægt eller en anden form for seksualforbrydelse, skal politiet give dig en bistandsadvokat. Du har mulighed for at snakke med din bistandsadvokat inden politiet afhører dig, dog kan det nogle gange være nødvendigt, at politiet snakker med dig inden du taler med din bistandsadvokat.

Hvis du har været udsat for en anden form for personfarlig kriminalitet som f.eks. vold eller røveri, er det dig selv, der skal bede politiet om at få en bistandsadvokat.

Det er Retten der bestemmer om du har ret til en bistandsadvokat. Du kan enten lade retten/politiet vælge en bistandsadvokat for dig, men du kan også selv vælge, hvilken advokat, du vil have til at bistå dig – ganske gratis.

POLITIANMELDELSE AF FORBRYDELSEN

Det er vigtigt, at du anmelder en seksual- eller voldsforbrydelse med det samme, og senest inden for 72 timer. Du skal møde personligt op ved politiet, når du skal anmelde en af ovenstående forbrydelser. Anmeldelsen kan også ske på gerningsstedet. Ved anmeldelsen vil politiet afhøre dig om det, der er sket. Det kan også ske, at du først skal afgive forklaring på et senere tidspunkt, eller afhøringen skal fortsætte på et senere tidspunkt. Her kan du vælge, at have din bistandsadvokat med.

Hvis du har været udsat for en seksualforbrydelse, skal du undersøges af en læge. Det er frivilligt, men det er for det meste nødvendigt for, at politiet kan sikre beviser. Har du været udsat for vold, så skal du tage på skadestuen lige efter du har været udsat for volden.

SAGEN FOR RETTEN

Hvis politiet rejser tiltale mod en formodet gerningsmand, så skal sagen for Retten, hvor du som offer skal vidne i sagen. Din bistandsadvokat er med i retten sammen med dig, hvor advokaten også sørge for at søge erstatning for dig. Bistandsadvokaten vejleder dig også om sagens forløb før sagen skal i Retten. Bistandsadvokaten kan også hjælpe dig med at bede Retten om, at gerningsmanden skal føres ud af retslokalet, mens du vidner.

Du kan også få erstatning, selvom politiet ikke kan finde gerningsmanden. Hvis gerningsmanden ikke kan betale erstatningskravet, kan du muligvis få erstatning fra Erstatningsnævnet. Det hjælper din bistandsadvokat også med.

PÅRØRENDE TIL ET OFFER FOR EN FORBRYDELSE

Hvis du er pårørende til en person, der er død efter en forbrydelse, kan du også have ret til en bistandsadvokat. Du er velkommen til at ringe til os, hvis du er i tvivl om du er berettiget til en bistandsadvokat.

BØRN SOM HAR VÆRET UDSAT FOR EN FORBRYDELSE

Er du forælder til et barn, som har været udsat for en forbrydelse, så er det naturligvis meget voldsomt både for barnet, og for dig som forælder.

Dit barn har også ret til en bistandsadvokat, som skal varetage dit barns interesser. Det forgår ofte i tæt relation med dig. Hos Retsadvokaterne har vi specialiseret os i rollen, som bistandsadvokat for børn.

SØGER DU EN BISTANDSADVOKAT?

Så udfyld kontaktformularen herunder, og vi vil ringe dig op.

Du kan også ringe til os på tlf. 41 94 80 00, eller sende os en mail på info@retsadvokaterne.dk