FRI PROCES OG RETSHJÆLP

Det kan være forbundet med store omkostninger, at skulle føre en retssag, og det kan have store økonomiske konsekvenser på et tidspunkt i livet, hvor man i forvejen står i en svær situation.

Retsadvokaterne kan hjælpe dig med at søge retshjælp og fri proces, såfremt du opfylder betingelserne for dette.
Opfylder du betingelserne for at få retshjælp eller fri proces, kan det nedsætte dine omkostninger, eller gøre dig fuldstændig omkostningsfri.

Hvis du opfylder visse betingelser, kan du få fri proces. Fri proces betyder, at statskassen betaler retsafgiften og salæret til din advokat. Hvis du taber sagen, betaler statskassen også sagsomkostningerne til modparten.

En retshjælpsforsikring er en forsikring, der dækker omkostninger ved visse retssager. Retshjælpsforsikringen kan være en del af en indboforsikring, bilens kaskoforsikring, lystbådsforsikring eller villa- og fritidshusforsikring. En retshjælpsforsikring dækker dine omkostninger, også hvis du taber sagen.

Du er velkommen til at kontakte Retsadvokaterne, og få mere information, og vores vurdering af, om du opfylder betingelserne for retshjælp og fri proces, ligesom vi kan oplyse dig om, hvilke sager man kan søge om retshjælp og fri proces til.