LEJEKONTRAKT

Udfærdigelse af lejekontrakt

Selvom det ikke er et krav, at der udfærdiges en lejekontrakt, så anbefaler vi altid, at der udfærdiges og underskrives en lejekontrakt før lejer flytter ind i lejemålet. Uden en lejekontrakt er det vanskeligt at vide, hvad der er aftalt, hvis der en dag skulle opstå uoverensstemmelser mellem jer. Det er også vores anbefaling, at der udfærdiges en lejekontrakt, selvom det er familie eller venner, der skal leje. Både lejer og udlejer har krav på, at der udfærdiges en lejekontrakt.

Det er vores opfattelse, at lejer er godt beskyttet af lejeloven. Det er derfor ekstra vigtigt for udlejer, at være meget opmærksom, når lejekontrakten skal udfærdiges. Hos Retsadvokaterne kan vi naturligvis udfærdige lejekontrakt for dig, og samtidig rådgive dig omkring de faldgrupper, du skal være opmærksom på som udlejer. Der er nemlig grænser for, hvad udlejer kan skrive i lejekontrakten, og der er krav til, hvordan særlige vilkår skal formuleres i lejekontrakten.

Det er ikke alle regler i lejeloven, som kan fraviges ved aftalen, men nogle kan. De regler som kan fraviges, skal fremgå af lejekontraktens § 11.

HUSLEJENS STØRRELSE

Huslejen kan fastsættes efter forskellige principper. Huslejen kan fastsættes efter det lejedes værdi. Lejens værdi finder man ved at sammenligne med andre lignende lejemål i nærområdet, som har samme kvaliteter, som det pågældende lejemål. Derudover gælder der en masse andre regler, når huslejens størrelse skal fastsættes.

TIDSBEGRÆNSET LEJEKONTRAKT

Du kan ikke altid – lovligt – lave en tidsbegrænset lejekontrakt. Indgåelse af en tidsbegrænset lejekontrakt kræver en gyldig grund. En gyldig grund kan f.eks. være, at du skal udstationeres i udlandet. Det er ikke en gyldig grund, at du skal flytte sammen med din kæreste, men først vil se om I kan bo sammen.

Lejer du din bolig ud på en tidsbegrænset lejekontrakt uden en gyldig grund, kan lejer til hver en tid få tilsidesat tidsbegrænsningen, hvorefter lejer kan blive boende i lejemålet.

DEPOSITUM OG FORUDBETALT LEJE

Du kan som udlejer kræve, at leje skal betale depositum og forudbetalt leje. Du må højst tage depositum svarende til 3 måneders husleje og forudbetalt leje svarende til 3 måneders husleje. Det er en rigtig god ide både at kræve depositum og forudbetalt leje – om der er behov for at kræve, det der svare til 3 måneders leje både for depositum og forudbetalt leje, kommer an på det konkrete lejeforhold.

Prisen for en lejekontrakt er 7.000,00 inkl. moms for private, og 7000,00 eks. moms for erhverv.