FREMTIDSFULDMAGT 

En fremtidsfuldmagt kan blive relevant, hvis du af den ene eller anden grund ikke kan varetage dine interesser. Dette bliver relevant for de fleste af os, før vi dør, men kan også ske før forventet i forlængelse af ulykker eller sygdom. Fremtidsfuldmagten er en rygsikring, der gør, at du selv kan vælge hvem, der skal varetage dine interesser for dig, hvis eller når du ikke selv kan. Her hos Retsadvokaterne kan du modtage vejledning og få hjælp til at få lavet en fremtidsfuldmagt. Vi kan hjælpe dig med at få din fremtidsfuldmagt tinglyst, så det praktiske er på plads, når fremtidsfuldmagten eventuelt træder i kraft. 

HVAD ER EN FREMTIDSFULDMAGT? 

Fremtidsfuldmagten er din måde, at sikre dine interesser og værdier. Det kan både være personlige og økonomiske henseender. Dette gøres ved, at du vælger den og/eller dem, der skal varetage disse interesser, når du ikke længere selv kan. 

Hvis du ikke får lavet en fremtidsfuldmagt, vil det være Familieretshuset, som udvælger en værge. Derfor kan det være smart at få lavet en fremtidsfuldmagt, så man er sikker på, at ansvaret for ens personlige interesser bliver overdraget til den rette. Dertil undgår du at komme under værgemål. 

 HVORFOR SKAL JEG LAVE EN FREMTIDSFULDMAGT? 

En fremtidsfuldmagt er klog at få lavet, da man aldrig kan vide sig sikker på hvornår man ikke længere kan varetage sig sine egne interesser. Mange tror at en fremtidsfuldmagt, er noget, som man får lavet, inden man bliver gammel, men det er ikke tilfældet. Herunder er nogen punkter, som forklarer, hvorfor du burde få lavet en fremtidsfuldmagt nu: 

  1. Ved at du får lavet din fremtidsfuldmagt nu, vælger du selv din fuldmægtige (den der skal varetage dine interesser), og kan derfor sikre, at den valgte person er en, som vil varetage dine interesser bedst muligt. Hvis du altså vælger en, du har tæt på dig, er der større chance for, at denne person ved, hvad du ville have gjort. Dermed forstørrer du chancerne for, at dine interesser bliver behandlet, som du selv ville have gjort. 
  1. Hvis du får lavet en fremtidsfuldmagt, sikrer du, at du ikke kommer under værgemål. Hvis du ikke får lavet en fremtidsfuldmagt, vil din værge varetage dine interesser efter værgemålsloven. Dvs., at hvis du kommer ud for at du ikke længere kan vare dine interesser selv, vil din værge stå med ansvaret for underskrivning af vigtige dokumenter såsom hussalg og bank.  

 Da værgen ikke kender dig personligt, er der en risiko for, at dine interesser bliver håndtaget forkert eller uhensigtsmæssigt. Derfor bør du få indsat en, du stoler på i din fremtidsfuldmagt. 

  1. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at understrege, at fremtidsmuldmagten bør laves, mens du stadig er i stand til dette. Man ved aldrig hvornår, man ikke er i stand til at varetage sine interesser længere, da livet er uforudsigeligt, og ulykker kan ske, når som helst.  

HVEM KAN JEG INDSÆTTE I MIN FREMTIDSFULDMAGT? 

For at blive fremtidsfuldmægtig kræver det, at vedkommende er fyldt 18 år. Det indebærer også, at personen ikke selv er under værgemål eller under en fremtidsfuldmagt, som er trådt i kræft. 

Du bestemmer selv hvor mange, du vil gøre til fremtidsfuldmægtige. Hvis du vælger flere, er du også herre over hvordan ansvaret skal uddeles. Du kan f.eks. give én ansvaret for det økonomiske, og en anden ansvaret for dine personlige ejendele. Du kan også vælge, at de givne personer, skal dele ansvaret for alt. Det er dog vigtigt at udvælge med omhu, da konflikter kan opstå.  

 GENERALFULDMAGT ELLER FREMTIDSFULDMAGT 

En generalfuldmagt træder i kræft fra den bliver lavet, hvorimod en fremtidsfuldmagt først træder i kræft, når det ikke længere er muligt for dig at varetage dine egne interesser. Dette kan f.eks. være i forlængelse af demens, en ulykke eller sygdom. Det er en læge samt Familieretshuset, der bestemmer om betingelserne er opfyldt.  

 Hvis du står, og mangler vejledning til en fremtidsfuldmagt, kan du udfylde kontaktformularen herunder, så vi kan ringe dig op, og modtage den nødvendige hjælp. 

Ellers kan du kontakte os på tlf. 41 94 80 00, eller sende os en mail på info@retsadvokaterne.dk